Romig vispotje

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 350 gr kabeljauwfilet
  • 350 gr zalmfilet
  • 3 venkelknol in dunne snippers
  • 5 el olijfolie
  • 400 gr gesneden prei
  • zout en peper
  • 600 gr voorgekookte kriel
  • 1 blik of zak romige mosterdsoep 400 ml
  1. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de kabeljauwfilet en de zalmfilet elk in 8 stukken. Schaaf de venkelknolletjes in zeer dunne plakjes (met een foodprocessor). Hak het groen fijn en houd dit apart voor de garnering. Verhit de olie in een diepe pan en roerbak hierin - als de olie begint te dampen - de prei en de venkel 5 minuten op een hoog vuur. Strooi er een halve theelepel zout en een halve theelepel peper over. Voeg de krielaardappeltjes, de vis en de soep toe. Breng het geheel tegen de kook aan en laat alles op een heel laag vuur in 10 minuten gaar worden. Strooi het venkelgroen erover.
  2. Ovenvariatie: Verdeel de gebakken groenten met de andere ingredi├źnten over 4 ovenvaste "potjes". Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze in een voorverwarmde oven (180┬░ C) in circa 20 minuten gaar worden. Het is ook leuk en feestelijk om de potjes af te dekken met bladerdeeg!
  3. Tip: In plaats van de mosterdsoep kan ook 400 ml romige champignonsoep met wat mosterd gebruikt worden.
Love to Cook