Romig venkelsoepje met patis en gamba

10 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 grote mooie venkel
  • 25 gr roomboter
  • 50 ml kookroom
  • 400 ml kippenbouillon van een blokje
  • 4 grote rauwe gamba's schoon en zonder darmkanaal
  • 8 satéprikkers
  • 2 el pastis ( anijslikeur)
  • 2 plakjes bacon in de lengte gehalveerd
  1. NEE, niet schrikken van die pastis met een alcoholpercentage van 40à 45 %. De steranijssmaak van dit drankje versterkt de anijssmaak van de venkel wel iets, maar deze wordt afgezwakt door de toevoeging van de room.
  2. Een heerlijk zacht, verfijnd soepje voor een feestelijke gelegenheid met de zoute toets van de omwikkelde gamba.
  3. Zo daar gaan we dan.
  4. Halveer de venkel en snij er de dikke kern uit. Snij de venkel in dunne reepjes. Smoor ze ca 15 minuten in de gesmolten boter en let er op, dat de reepjes niet bruin verkleuren.
  5. Omwikkel ondertussen de gamba's met het reepje bacon.
  6. Voeg na 15 minuten de kippenbouillon toe en kook de soep 20 minuten op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de room en de pastis toe en hou de soep warm, maar laat niet koken.
  7. Bak de gamba's enkele minuten en steek er 2 prikkers door. Leg er een toefje venkelgroen tussen.
  8. Serveer de soep in mooie kopjes, leg er een plukje venkelgroen in en leg de gamba erbovenop.
  9. Eigen recept en foto
Love to Cook
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtWinter