Romig spinazie hapje

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 velletjes bladerdeeg
  • 10 gr spinazie (vers of blokjes)
  • 2 el groene olijven tapenade
  • 2 eieren
  • 50 ml room
  • 25 gr parmezankaas
  • peper
  1. BENODIGDHEDEN: Bakvorm muffins/bakpapier of aluminiumfolie/ eetlepel/ zeef/ kom/ klopper of houtenlepel/ vork
  2. BEREIDING: Warm de oven voor op 200°c en leg de bladerdeegvelletjes (ontdooid) op je werkoppervlak. Snijdt van elk velletje 4 vierkanten. Dit wordt de basis voor de taartjes van spinazie. Neem de muffinbakvorm en bekleed deze met folie of bebloem deze. Plaats de bladerdeegvierkantjes in de holletjes en druk goed aan tegen de randen.
  3. Verwijder zoveel mogelijk vocht van de ontdooide spinazie (of vers gekookte) door in een zeef de spinazie aan te drukken om vocht weg te werken.
  4. Klop in een kom de room, kaas, eieren en olijventapenade samen tot een mooi glad geheel. Voeg peper of andere gewenste kruiden toe naar eigen smaak. Met een vork roer je er de spinazie door tot er weer een mooi geheel ontstaat.
  5. Vul de taartvormpjes met het spinazie-olijventapenade mengsel en plaats deze in het midden van de oven voor ongeveer 10 à 15 min.
Bumble Bie