Romig minisoepje van venkel met gerookte zalm

131 25 3 5
Aantal personen:
  • 1 kleine venkelknol
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 el citroensap
  • 100 ml light room
  • peper
  • 1 klein plakje gerookte zalm
  • 50 g zalmeitjes
  1. Houd wat venkelgroen apart en snijd de venkel in stukjes. Breng de venkel in ½ l water met het bouillonketeltje en het citroensap al roerende aan de kook en kook 15 minuten tot de venkel zacht is.
  2. Pureer de soep. Roer de light room erdoor, voeg peper naar smaak toe en laat het soepje nog 5 minuten koken. Snijd ondertussen de zalm in smalle reepjes.
  3. Verwarm 4 kleine thee- of koffiekopjes. Zet de kopjes op een schoteltje. Leg de reepjes zalm in de kopjes, schep de hete soep op de zalm en schep de zalmeitjes erop. Garneer met toefjes venkelgroen.
Solo