Romig koolrabisoepje

19 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 stuks koolrabi
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 el marjolein
  • 1/2 l melk
  • 1,5 l kipbouillon
  • pezo
  • 1 hand verse basilicum
  • 4 sneden brood
  • 100 gr gemalen kaas
  1. Schil de koolrabi’s en snij in kleine blokjes. Verhit de olie en schep er de koolrabi door. Pers er de look over uit en voeg de marjolein toe, bak gedurende 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de melk en bouillon toe en laat 10 min zachtjes koken, mix en breng op smaak met pezo. Snijd het brood in klein vierkantjes , verdeel er de gemalan kaas over en grill onder de salamander. Schep de soep in borden, strooi er de kaascroùtons over en wat fijngesneden basilicum.
Roel M