romig kalfsblanket

3 115 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram kalfsblanket
  • 250 gram champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 blad laurier
  • citroensap
  • 200 ml room
  • 1 bouillonblokje vlees
  • 1 takje tijm
  • 250 gram spirelli
  • bakboter
  1. Snij de uit in kleine stukjes. De champignons kan je al in schijfjes snijden.
  2. Laat wat boter smelten in een kookpot en stoof de ui.
  3. Voeg het kalfsblanket toe aan de uit en laat de kanten bruin bakken. Kruid af met peper en zout en voeg het paprikapoeder toe en meng.
  4. Voeg daarna wat water toe zodat het vlees net niet onder staat. Dek even af met een deksel en als het water begint te koken voeg je de laurier, tijm, bouillonblokje en champignons toe.
  5. Laat het vlees nu wat stoven op een zacht vuurtje dit zo'n 35 à 40 minuten.
  6. Voeg daarna de room (indien je wilt kan dit wat minder of juist meer) en het citroensap toe (ook hier naar eigen believen, proeven is een must want anders wordt het misschien iets te zuur)
  7. Kook de spirelli en klaar!
de kimmetjes
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht