Romanesco kool à la carbonara

7 20 1 5
Aantal personen:
  • 1 romanesco kool
  • 200 gr gerooktespek blokjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 lookteentje
  • 1 takje of snuifje thijm
  • 2,5 dl room
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 soeplepel balsamico azijn
  • peper en zout
  • 400 gr tagliatelle
  1. Was en verdeel de kool in roosjes kook ze beetgaar, Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de gesnipperde look en sjatotjes toe, laat even stoven, doe er de spekjes bij en laat bakken tot ze gekleurd zijn, blus met de balsamico azijn en doe de room erbij, laat een tweetal minuten sudderen, ga de kruiding na, doe er wat peper en zéér weinig zout bij Bind indien nodig met maizena expres. Ondertussen heb je de pasta gekookt, giet af en meng er de kool onder, overgiet met de saus en dien op.
Monique_14