Rollade van bloedworst

22 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot fijn gehakt
  • 1/2 peer geschild in blokjes
  • 1 kl suiker
  • 20 witte druiven gehalveerd
  • 2 bloedworsten zonder vel
  • 4 vellen brickdeeg
  • 30 g boter
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 210°C
  2. Stoof de sjalot aan in de helft van de boter. Voeg de peer en de suiker toe. Laat lichtjes karameliseren.
  3. Doe er de druiven en bloedworst bij en roerbak 3 minuten op hoog vuur.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg de vellen brickdeeg open. Verdeel de vulling over de vellen deeg en rol strak op zoals een loempia. Leg op een bakplaat met bakpapier.
  6. Smelt de rest van de boter. Bestrijk er de deegpakketjes mee en schuif ze 8 à 10 minuutjes in de oven.
  7. Haal uit de oven en snij in stukjes. Serveer meteen.
stey