rolbiscuit met witte chocolade & american cookies

2 150 4 5
Aantal personen:
  • 5 eieren
  • 120 gr suiker
  • 60 gr patisseriebloem
  • 40 gr maizena
  • 20 gr cacaopoeder
  • 40 gr zachte ongezouten boter
  • 1 pak american cookies
  • 850 gr slagroom 40%
  • 85 gr melk
  • 110 gr suiker
  • 225 gr witte chocolade
  • 10 gr gelatine
  1. Biscuit:
  2. -Klop de eieren met de suiker au bain marie warm tot lichaamstemperatuur
  3. -Klop daarna verder koud ongeveer tot het mengsel romig wordt
  4. -Bekleed een bakplaat met bakpapier en warm de oven voor op 200°
  5. -Zeef de bloem/maïzena/cacao en meng dit onder het eimengsel
  6. -Smelt de boter en voeg dit als laatste toe , zorg dat de boter vermengd is het beslag anders zakt dit naar de bodem
  7. -Stort egaal uit op de bakplaat en bak gedurende 10min
  8. -Na het bakken de biscuit omdraaien op een theedoek en het velletje bakpapier voorzichtig aftrekken en dek af met een theedoek
  9. Vulling:
  10. -Week de gelatine in koud water
  11. -Verwarm de room/melk met de suiker maar laat niet koken
  12. -Breek de chocolade in kleine stukken
  13. -Giet de warme room/melk over de chocoladestukken en roer tot alles is gesmolten
  14. -Voeg de gelatine toe en blender het geheel
  15. -Laat opstijven in de koelkast ( voorkeur 1 nacht )
  16. Dresseer:
  17. -Neem de biscuit en leg hem op een bakpapier en snij de randen recht
  18. -Klop de opgesteven chocoladeroom met de hand even los
  19. -Smeer een dikke laag over heel het biscuit
  20. -Verpulver de american cookies , hou 1 cookie over
  21. -Strooi 3/4 van de brokjes over de biscuit
  22. -Rol deze nu met behulp van het bakpapier op
  23. -Smeer de rest van de room over de buitenkant van de biscuit
  24. -Snij het laatste cookie in 2 en plak dit op de zijkanten
  25. -Werk af met de resterende kruimels en wat gesmolten chocolade
  26. SMAKELIJK
Timmer82