Rogvleugel met blanke botersaus

536 30 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 stukken rogvleugel
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 klontje Solo

Voor de saus:

  • 2 sjalotten
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 eetlepel room
  • 100 g Solo
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel kappertjes
  • peper en zout
  1. Draai de gepeperde en gezouten rog in de bloem. Tik er met de vingers de overtollige bloem af.
  2. Bak de vis in een pan met antikleeflaag in een klontje Solo. Baktijd: 5 minuten aan elke kant.
  3. Doe de gehakte sjalot in een sauspan. Giet er de witte wijn bij. Laat inkoken tot er nog maar 2 eetlepels wijn overblijven.
  4. Voeg de room toe. Breng aan de kook. Voeg de koude boter die in blokjes werd gesneden toe. Klop met een garde tot een mooi gladde saus is ontstaan. Laat de saus niet aan de kook komen. Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.
  5. Serveer met natuuraardappelen en spinazie.
Solo