Roggenvleugel met jonge prei, zachte blauwe kaas en grijze garnalen

488 60 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 kleine roggenvleugels (reken op ongeveer 150 à 200 g rog per persoon)
  • 3 jonge preistengels
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • enkele takjes dragon geplukt en fijngesneden
  • peper
  • zout
  • 30 g Solo
  • 3 el olijfolie
  • 130 g bleu de bresse of cambodzola-kaas
  • 10 cl lichte room
  1. Snijd het donkergroene gedeelte van de prei af en snijd vervolgens de preistengels in de lengte in Snijd de prei in stukjes van 0,5 cm. Spoel de prei onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de blauwe kaas in kleine stukjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan waar een deksel op gaat. Voeg de prei toe, zet het deksel op de pan en stoof de prei beetgaar in ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de room toe en breng het geheel aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de stukjes blauwe kaas erdoor. Kruid het geheel met peper en zout.
  5. Bak de roggenvleugels in een anti-aanbakpan in half Solo/half olie. Kruid de roggevleugels na het bakken.
  6. Voeg de garnalen en de fijngesneden dragon op het laatste moment door de saus.
  7. Schik de roggenvleugels op de borden en overgiet ze met de saus.
Solo