Rog met kappertjes en botersaus(rog erg lekkere vis, beetje miskend)

11 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 st rogvleugels
  • 6 dl visfumet
  • 100 gr ongezouten boter en 4 eetl kappertjes
  • 1 st citroen en wat peterselie
  1. Spoel de rogvleugels. Dep ze droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Leg ze in een grote, ondiepe ovenschaal.
  2. Schenk er de hete visfumet bij. Zet 10 tot 12 minuten in de oven op 180° C, of tot de vis gaar is.
  3. Laat in een pan op het vuur de boter smelten en lichtjes goudbruin kleuren. Doe er de uitgelekte kappertjes bij. Laat een paar seconden doorwarmen.
  4. Lepel de kappertjessaus bij de vis. Werk af met een plukje peterselie.
  5. Serveer met kwartjes citroen en gekookte of gestoomde aardappeltjes.
hildeke3105