Roergebakken pasta met curry en paprika

16 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 EL olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 100 Gr spekjes
  • 2 rode paprika's
  • 1 EL suiker
  • 1 blik tomaten
  • 2 EL madras currypaste
  • 1 à 2 EL tomatenpuree
  • peper en zout
  • 400 GR farfalle pasta gekookt
  • 1 handje gehakte basilicum
  • 1 handje gehakte bieslook
  1. 1 Verhit een wok met de olijfolie en bak hierin de knoflook en ui tot de ui glazig is. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
  2. 2
  3. Doe daarna de spekblokjes in de pan en bak ze mee.
  4. 3
  5. De spek is na 3 minuten uitgebakken. Dan kan de tomatenpuree en de rode currypasta in de wok. Schep dit goed om alvorens je de paprika, tomaten en suiker toevoegt.
  6. 4
  7. Als je dit hebt toegevoegd draai je het vuur laag en laat je het 30 minuten inkoken. Ondertussen kook je de pasta ongeveer 5 minuten en giet je die af.
  8. 5
  9. Schep na een half uur de gekookte afgekoelde pasta bij het tomatenmengsel en roer goed door.
  10. 6
  11. Bak een paar minuten mee en garneer dan met de verse basilicum en bieslook.
NelekeP