Roergebakken asperges met gerookte zalm en citroen

17 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 750 g witte en/of groene asperges
  • 1 kg krielaardappeltjes
  • 3 soeplepels Solo vloeibaar
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 1 citroen
  • 2 dl kookroom
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 2 takjes peterselie
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  1. Schil de witte asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van ca. 1 cm dikte.
  2. Kook de krieltjes in de schil in een laagje gedurende ca. 10 min. gaar. Afgieten.
  3. Verhit de Solo in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil op een fijne rasp boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok. Omscheppen. Zet het vuur laag.
  4. Voeg de kookroom, 2 dl heet water en het Bouillonketeltje toe, laat smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
  5. Hak de peterselie fijn. Schep de zalm, de krieltjes en de peterselie door de asperges. Voeg naar smaak wat peper toe. Verdeel over 4 borden.
Knorr
Meer inspiratie

BelgischGroenteHoofdgerecht