ROERGEBAKKEN ASPERGES met GEROOKTE ZALM en CITROEN

8 45 0 5
Aantal personen:
  • 750 g witte en/of groene asperges
  • 1 kg krielaardappeltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 citroen
  • 1 Knorr bouillonketeltje
  • 2 dl room
  • 2 takjes peterselie
  • 200 g gerookte zalm
  1. Schil de witte asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van ca. 1 cm dikte.
  2. Kook de krieltjes in de schil en een laagje water gedurende ca. 10 min. Afgieten.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok. Omscheppen. Zet het vuur laag. Voeg de room en het bouillonketeltje toe; laat smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
  4. Hak de peterselie fijn. Schep de in repen gesneden zalm, de krieltjes en de peterselie door de asperges. Voeg naar smaak wat peper bij.
  5. Verdeel over 4 borden.
li5662