Roergebakken asperges met gamba's en dille-Hollandaisesaus

21 90 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 12 kleine kruimige aardappelen (à 75 g)
  • 750 g witte en/of groene asperges
  • 4 el vloeibare margarine met olijfolie
  • 400 g gepelde ongekookte gamba’s
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespunt cayennepeper
  • 4 el fijngehakte dille
  • 1 zakje (droge) Knorr Hollandaisesaus
  • Extra:
  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Boen de aardappels schoon onder de koude kraan. Pak ze elk in een velletje aluminiumfolie. Pof ze in de hete oven in 60-70 min. gaar.
  3. Schil de witte asperges (groene alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in sneetjes van ca. 1 cm dikte.
  4. Verwarm (ca. 10 min. voordat de aardappels klaar zijn) de vloeibare margarine in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg de gamba's, het paprikapoeder, de cayennepeper en zout naar smaak toe en roerbak nog 4 min. Schep er 1 el dille door.
  5. Bereid ondertussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de dille erdoor.
  6. Haal de aardappelen uit de oven. Verwijder het folie. Halveer ze, maak met een vork het kruim een beetje los.
  7. Verdeel de asperges met gamba's over 4 warme borden en leg de aardappeltjes ernaast. Schep de saus over de asperges met gamba's.
Knorr