Roerei

4 40 3 5
Aantal personen:
  • 6 eieren
  • 6 tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene of gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • gehakte bladpeterselie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  1. Spoel de tomaten, dep droog en snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij vervolgens in stukken.
  2. Spoel de paprika's, dep droog en snij in vieren, verwijder zaden en zaadlijsten en snij vervolgens in de lengte in reepjes.
  3. Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel solo in een braadpan en fruit hierin de uisnippers glazig, voeg er dan de paprikareepjes bij en bak deze 8 minuten onder deksel, roer regelmatig om.
  5. Voeg de tomaten en de knoflook bij de paprika's en breng op smaak met pezo en de cayennepeper.
  6. Laat 15 à 20 minuten onder deksel op een heel laag vuur sudderen.
  7. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met pezo.
  8. Zet het vuur hoger en roer de eieren door het mengsel, blijf roeren tot de eieren stollen.
  9. Verdeel het roerei over 4 warme borden en bestrooi met gehakte peterselie en dien op met vers stokbrood.
Victor S.