Roerei met tomaat en ui.

2 10 0 5
Aantal personen:
  • 2 tomaten
  • 1/2 ui gesnipperd ( optie teentje knoflook gesnipperd)
  • 2 eieren
  • enkele sprietjes bieslook
  • 2 sneetjes (volkoren) brood
  • peper, zout en aromat naar smaak
  • 1/2 el olie naar keuze
  1. Heeft de Echtgenoot een activiteit op een bedrijf waar ook een culinair verwen diner bij in begrepen is. Alhoewel ik erg van koken hou, ga ik niet voor alleen mezelf een uitgebreide maaltijd maken.Daar had ik geen zin in. Nu kan ik wel naar een " Chinees " rennen, of naar de patat zaak !! Dat deed ik dus ook maar niet. Ik had wel trek in iets warms en maakte SPULLETJE, of PRUTJE. Laat ik het maar op SPULLETJE houden.Vooraf at ik een kop "Luie Huisvrouwensoep" Bouillon met ca 100 gram preiringetjes ff gekookt.
  2. En nu mijn SPULLETJE. De olie gaat in de pan en de uisnippers( en knoflooksnippers) worden glazig gebakken, voeg de tomaatstukjes toe en laat het maar lekker pruttelen, totdat de tomaat naar smaak zacht genoeg is.
  3. De eieren erbij en roeren en roeren. Je zou kunnen stellen, dat dit gerecht tomaatroerei is. Kruid af met peper en zout uit de molen en wat aromat.
  4. Twee sneetjes brood op het bord, het SPULLETJE erop en afwerken met bieslook. KLAAR !
  5. Dit SPULLETJE oogt voor geen meter, maar het is warm, lekker,voedzaam, gezond en bevat ook nog eens weinig calorie├źn.
  6. Eventueel kun je wat ketchup, of als je van pittig houdt wat chilisaus op het prutje doen.
  7. Ook lekker als lunchgerecht.
  8. Eigen recept en foto.
Love to Cook