Roerei met garnalen en spinazie

4 35 4 5
Aantal personen:
  • 700 gr verse spinazie
  • 300 gr rauwe gepelde reuzegarnalen
  • solo bakken en braden
  • 5 eieren
  • peper&zout (pezo)
  • nootmuskaat
  1. Verwijder de steeltje van de spinazie en spoel de blaadjes grondig.
  2. Smelt een weinig solo in een diepe pan en voeg de spinazie toe, laat onder geregeld roeren de spinazie in 8 à 10 minuten slinken, kruiden met pezo en een weinig nootmuskaat.
  3. Laat de spinazie uitlekken in een chinois (puntzeef), druk er het overtollige vocht uit met de bolle kant van een lepel.
  4. Hak de spinazie fijn.
  5. Verhit wat solo in een koekenpan en voeg er de garnalen aan toe, roerbak 2 minuten op een matig vuur.
  6. Roer de eieren los, kruiden met pezo.
  7. Giet het mengsel in de pan met de garnalen, doe er ook de spinazie bij.
  8. Roerbak enkele minuten tot de eieren stollen.
  9. Schep het mengsel in diepe warme borden en versier met een takje platte peterselie.
  10. Dien op met diehoekjes gebakken brood of vers stokbrood.
  11. Gebakken brood: snij oudbakken brood in driehoekjes, verhit voldoende olijfolie in een koekenpan en bak ze in de olijfolie goudgeel.
Victor S.