Roerei met bacon, chipolata's en tomaat

4 15 0 5
Aantal personen:
  • 25 g boter
  • 4 plakken bacon
  • 5 chipolata's
  • 6 grote eieren, losgeklopt
  • 3 eetlepels melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 6 kleine tomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels peterselie
  1. Verwarm de helft van de boter in een pan en bak de plakken bacon knapperig. leg de worstjes erbij en bak ze in 6 minuten rondom bruin en gaar.
  2. Klop intussen de eieren los met de melk en roer de kaas en kruiden erdoor. Verwarm de resterende boter in een pan met een dikke bodem, schenk het eimengsel erbij en laat het ei op zacht vuur al roerend stollen.
  3. Schep de bacon en de worstjes op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  4. Leg de tomaten met de snijkant naar beneden in het bakvet en bak ze 2 minuten tot ze warm zijn.
  5. Schep het roerei op warme borden en leg er een plak bacon en een worstje naast. Zet de gebakken tomaten met de gebakken kant naar boven naast het ei. Lekker met vers greroosterd brood.
sigrid.reynaerts@telenet.be