Roerbakkip met dille

10 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 el maiszetmeel (Maïzena)
  • 2 el mosterd van Dijon
  • 0.5 tl gedroogde dille of tijm
  • 1 el maisolie
  • 4 uitgebeende kippenborsten, zonder vel (ongeveer 500 g)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 blokje Knorr Finesse bouillon kip
  • 4 gewone rode aardappelen, in vierkante blokjes gesneden
  • 500 g ontdooide roosjes diepvriesbroccoli of ontdooide en in stukken gesneden diepvriessperziebonen
  • 625 ml water
  1. Meng 125 ml water met het maiszetmeel en vervolgens met de mosterd van Dijon en de dille totdat u een homogene massa krijgt. Zet opzij.
  2. Warm de olie in een grote steelpan op een matig vuur op. Laat de kip aan beide kanten bruin worden. Voeg de ui toe. Doe een deksel op de steelpan en bak gedurende 8 minuten of totdat de kip niet langer roze is vanbinnen. Haal de kip uit de pan en hou ze warm.
  3. Voeg 500 ml water, het bouillonblokje en de aardappelen toe. Doe een deksel op de steelpan en kook de aardappelen gedurende 12 tot 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Voeg de broccoli toe. Laat gedurende 1 tot 2 minuten koken.
  4. Roer nogmaals door het mengsel met het maiszetmeel en giet het in de steelpan. Breng het geheel op een matig vuur aan de kook door er voortdurend in te roeren. Laat gedurende 1 minuut koken. Doe de kip opnieuw in de steelpan totdat ze weer warm is.
Knorr