roemeense appelcake

1 75 5 5
Aantal personen:
  • 5 stuks appels geschild en zonder klokhuis
  • 3 stuks eieren
  • 300 gram suiker
  • 175 ml plantaardige olie
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 250 gram bloem
  • 90 gram gehakte walnoten
  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand Vet een bakblik (22x33cm) of bakvorm licht in en bestuif met wat bloem. Snij de appels in partjes van 2,5 centimeter. Zet weg.
  2. In een grote kom eieren en suiker goed vermengen. Roer baksoda, olie, kaneel en vanille-extract erdoor. Roer de bloem erdoor en zorg dat deze volledig wordt opgenomen. Schep de appels en walnoten erdoor.
  3. Giet het mengsel in het bakblik en bak 55 minuten in een voorverwarmde oven. De cake is klaar als je er een prikker insteekt en deze er schoon weer uitkomt. Laat de cake enigszins afkoelen. Je kunt de cake warm of op kamertemperatuur serveren.
arne beckerson