Rode uiensoep met brood een gezonde lunch

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr rode uien
  • 1 laurierblad
  • 2 tl peterselie
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 4 el 48 + kaas liefst pitige
  • 2 groente bouillonblokken
  • 1 liete water
  • vers gemalen peper
  • 1 klein klontje boter
  1. Schil de rode uien, deel ze in vieren en snij dan in dunne ringen. Smelt de boter en bak de uien in 10 minuten wat zachter.
  2. Voeg dan de bouillon en het laurierblad toe, breng aan de kook en laat 15 minuutjes zachtjes koken. Geef voor meer pit enkele ferme draaien aan de pepermolen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en besmeer de sneetjes volkorenbrood met wat boter. Strooi er de kaas over en een beetje peterselie en zet in de oven voor een minuut of zeven, totdat de kaas gesmolten is en het brood knapperig.
  4. Halveer de sneetjes en leg een half sneetje in de soep en een half sneetje ernaast en geniet van dit gezond en lekker soepje. De smaak is zoeter dan met witte uien.
Love to Cook