Rode tonijnsteak met Trappist van Rochefort en rabarberblokjes met rietsuiker

14 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 Tonijnsteaks
  • 2 soeplepels solo (bakken & braden)
  • 1,5 trappist Rochefort van 10°
  • 20 cl kalfsfond
  • 30 gr hoeveboter
  • 2 staven rabarber
  • 1,5 soeplepel rietsuiker
  1. De tonijnsteaks braden in een braadpan tot het hart van de tonijn nog rood is, uit de pan halen en warm houden.
  2. Het overtollige vet uit de pan verwijderen
  3. Het aanbaksel blusssen met de Trappist van Rocherfort
  4. Voeg er de kalfsfonds bij, laten inkoken en van het vuur af met de hoeveboter opkloppen tot een stevige saus.
  5. Maak met de rietsuiker en wat water een siroop.
  6. Snij de rabarber in staafjes en karameliseer deze in de rietsuikersiroop
  7. Serveer het recept met cressonnette en gebakken aardappelpartjes.
  8. Te drinken met een Trappist van Rochefort (natuurlijk!), of voor de wijnliefhebbers met een glas Saumur Champigny
Victor S.