Rode salade met gekruide kip, paprika, cherrytomaatjes en appel

21 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • Voor de gekruide kip:
  • 250 g kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden (bv oregano & tijm)
  • Voor de salade:
  • 200 g gemengde salade met lollo rosso
  • 1 rode paprika
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 rode appel
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  1. Was de salade zonodig en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Roer een marinade van het bouillonketeltje, de olijfolie, tomatenpuree en kruiden. Snijd de kipfilet in stukjes en marineer de stukjes 10 minuten.
  3. Was de paprika, snijd deze door en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in reepjes.
  4. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes.
  5. Pel de ui en snijd deze in partjes.
  6. Verwarm een pan en bak de kipfilet op middelhoogvuur gaar.
  7. Meng de sla, paprika, appel en ui tot een salade. Schep de kipstukjes met een schuimspaan uit de pan, zet het vuur laag en voeg de balsamico-azijn voorzichtig toe.
  8. Roer de aanbaksels los en giet de warme dressing over de salade.
Knorr