Rode poon met inktvis op een bedje van groenten

168 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 0.5 l visbouillon
  • 50 g Solo
  • 4 rode ponen van elk300 g
  • 4 sneetjes brood
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g spinazie
  • 1 ui
  • 500 g champignons
  • 2 tomaten
  • peper en zout
  • tijm
  • 200 g inktvis (reepjes)
  • 1 paprika (rode)
  1. Laat het brood weken in 1 dl bouillon.
  2. Voeg er de Soloen 1 versnipperd teentje look bij.
  3. Vul hiermee de ponen en schik ze in een ovenschotel.
  4. Bestrooi ze met de tijm en breng verder op smaak met peper en zout.
  5. Giet er de rest van de bouillon bij en schuif ze 15 minuten in een op 200° voorverwarmde oven.
  6. Laat de spinazie stoven in de olie met het andere versnipperde teentje look.
  7. Voeg er de inktvisreepjes bij en laat verder garen.
  8. Ontpit en snij de paprika in stukjes, pel en snipper de ui fijn en snij de champignons in schijfjes en de tomaten in blokjes.
  9. Roer ze bij de spinazie, dek af en laat op een zacht vuur verder garen.
  10. chik een bedje groenten op de borden en leg op elk bord de in filets verdeelde vis en de vulling.
  11. Lepel er het kookvocht van de vis over.
Solo