Rode poon gemarineerd in limoen

278 0 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 8 filets rode poon
  • 350 ml olijfolie
  • 4 el sojasaus
  • 2 courgettes
  • 2 tomaten
  • 2 el gehakte, verse koriander
  • 2 el Solo Vloeibaar
  1. Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.
  2. Marineer de poon gedurende 1 uur in 300ml olijfolie, de sjalot, het limoensap en rasp en de sojasaus.
  3. Snijd ondertussen ofwel met een groot mes, ofwel met een mandoline de courgettes in julienne (dunne reepjes).
  4. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en meng deze met de gehakte koriander, 50 ml olijfolie, zout en peper.
  5. Verhit de Solo in een hete pan. Bak de gemarineerde poon 1 minuut op zijn vel.
  6. Sauteer de courgettejulienne kort met wat Solo in een koekenpan.
  7. Serveer de poon op een bedje van courgette. Werk af met een toets tomaat-koriandervinaigrette.
Solo