rode linzen en pompoen curry

4 35 5 5
Aantal personen:
  • 1 el solo vloeibaar
  • 500 g pompoen in stukken gesneden
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 cm fijngehakte gember
  • 1 teen look
  • 1 fijngesneden chilipeper
  • 1 el garam masala poeder
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 100 g rode linzen
  • 150 g spinazieblaadjes
  • 400 ml Rijst-Kokosnoot Drink
  • 150 ml Soja-Kokosnoot yoghurt
  • verse koriander
  1. Smelt de solo in een pan en bak er de gember, ui, look, chili en garam masala poeder in gedurende 1 minuutje. Doe er de linzen, tomaten en pompoen bij en laat pruttelen gedurende 10 minuten.
  2. Voeg halverwege de rijst-kokosnoot drink toe en laat heel rustig pruttelen maar niet doorkoken.
  3. Roer er de spinazie onder als de pompoen zacht is en voeg 1 minuutje later de soja-kokosnoot yoghurt toe.
  4. Serveer met verse koriander.
femke sermeus