Rode curry met kip en ananas

18 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 grote uien, grofgehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 4 eetlepels rode currypasta
  • 4 stengels citroengras, geraspt
  • 500 ml kokosmelk
  • 2,5 cm gember, geraspt
  • 500 ml bouillon
  • 500 gr ananas
  • 500 gr kipfilet, in blokjes van 2cm
  • 1 bos koriander, fijngesneden
  • peper & zout
  1. Fruit de ui, de knoflook, de currypasta, gember en het citroengras in de zonnebloemolie.
  2. Kruid met zout. Giet de kokosmelk en de bouillon bij de curry en breng aan de kook. Voeg de ananas en kip toe en laat alles 15 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en werk af met koriander, peper en zout.
Françoise_3