rode biet

5 120 3 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 4 voorgegaarde rode biet
  • 1 vaste appel
  • 2 etl suiker
  • 1 scheut azijn
  • peper
  • zout
  • 1 glas rode tafelwijn
  1. pel de ui en snijd ze in fijne halve rondes (julienne)
  2. snij de bietjes in schijfjes van ongeveer 2 mm dikte en daarna in juliene zelfde dikte
  3. schil de appel en snijd hem in fijne partjes
  4. smelt wat boter in een pot en maak de ui glazig
  5. doe de suiker erop en laat ff sudderen
  6. daarna blussen met de azijn
  7. doe er een glas rode wijn bij en doe er de rode bieten in
  8. ff mengen en onderzetten met wat water
  9. laat alles zachtjes sudderen
  10. na een half uurke de fijngesneden appels erbij en laat verder stoven tot de bietjes beetgaar zijn
pauleke