Rode appeltaart

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 pak bladerdeeg (rond)
  • 1 eetlepel frambozenconfituur
  • 3 bolletjes stemgember
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 100 g marsepein
  • 3 appels (friszoet en stevig)
  • 200 g rode vruchten naar keuze (frambozen, rode besjes, bosbessen, braambessen, aardbeien, mix van alle,...)
  1. Rol het bladerdeeg uit en leg in een ronde bakvorm samen met het bakpapier. Prik met een vork in de bodem.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snij de bolletjes stemgember fijn.
  4. Meng de confituur met de fijngesneden stemgember en de marsepein. Verdeel dit mengsel over de bodem van de taart.
  5. Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis en de schil. Snij de appels daarna in blokjes.
  6. Meng de appelblokjes met de rode vruchten en schep deze over het deeg.
  7. Sprenkel de gembersiroop over de vruchten (de gembersiroop haal je gewoon uit het potje stemgember).
  8. Zet de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.
Mommy N