Risottorijstdessert met pruimen.

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr risottorijst
  • 9 dl volle melk
  • 1 vanillestokje doorgesneden
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 2 dl slagroom
  • 150 gr gedroogde pruimen
  • 4 el sherry en 5 el water
  1. Was de rijst onder koud stromend water en doe het in een pan met dikke bodem.
  2. Voeg melk, vanillestokje, citroenschil, en zout toe en breng alles zachtjes aan de kook.
  3. Draai zo laag mogelijk, plaatje er onder, deksel schuin op de pan en in twintig minuten beetgaar laten worden.
  4. Ontpit de pruimen, doe in een schaaltje en overgiet met sherry en heet water.
  5. Laat twintig minuten wellen.
  6. Roer suiker en room door de rijst en laat nog 10 minuten koken, de rijst wordt nu romig en zacht en puddingachtig. Serveer warm met de pruimen er op. Simpel dat wel maar zwaar verslavend. Als je het één keertje hebt gemaakt, zit je er de rest van je leven aan vast. Dus als je het toch doet, weet dat ik je heb gewaarschuwd !!
  7. .
Love to Cook