Risotto uit de oven met worstgehakt en paprika

79 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 braadworstjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook, in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel Bertolli Classico olijfolie
  • 300 gram risottorijst
  • 250 ml witte wijn
  • 1 zak Bertolli pastasaus pittig
  • 500 ml kippenbouillon
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in repen en hak de ui fijn.
  2. Verhit de olie in een zware braadpan die ook in de oven kan. Snijd het vel van de worstjes open en verkruimel het worstgehakt boven de hete olie in de pan. Voeg daar de paprika, de ui en de knoflook aan toe en roerbak alles omroerend gedurende een minuut of vijf.
  3. Doe vervolgens de risottorijst erbij en bak die nog een minuut mee. De korrels moeten een beetje glazig worden, maar mogen absoluut niet bruin bakken. Blus de rijst met de wijn en roer er vervolgens de tomatensaus en de bouillon door. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  4. Doe het deksel op de pan en zet de pan zo in de oven. Laat de risotto in ± 25 minuten alle vloeistof opnemen en gaar worden.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansRijstHoofdgerecht