Risotto-rijst in paprika

4 55 0 5
Aantal personen:
  • 4 middelgrote rode paprika
  • 500 gr grof gebakken gehakt
  • 500 gr arborio rijst
  • 4 sjalotjes en 4 teentjes look fijngesnipperd
  • 2 eetl tomatenpuree en 2 stengels bleekselder
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 tot 3 kleine handjes doperwtjes en tuinbonen uit diepvries
  • 1 flinke portie fijngehakte munt en peterselie
  1. Begin als met een risotto: fruit de uitjes, knof en bleekselderij. Als die een beetje gaar zijn, fruit de rijst mee. Blus met een glas witte wijn. Voeg alles toe, behalve de kruiden. Voeg water toe op het gevoel, het moet wel een beetje goed onderstaan. Kook 15-20 minuten, een roer vooral op het laatst zo nu en dan. Het moet iets droger dan risotto worden. Dan op het laatst de kruiden toevoegen.
  2. Vul de paprika's met dit mengsel. Doe in een ovenschaal met een beetje vocht. Afdekken met aluminium folie en 30 minuten in een hete oven (210 graden) heel gaar laten worden.
hildeke3105