Risotto met zuiderse groenten en parmezaankoekje

242 40 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 600 g gemengde zuiderse groenten (paprika,courgette,aubergine,bospaddenstoelen,…)
  • 1 klontje Solo
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
  • 300 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels gemalen jonge parmezaan
  • citroen
  • 10 blaadjes basilicum
  1. Snij de groenten in blokjes van 1 centimeter.
  2. De aubergine onmiddellijk instrijken met citroensap.
  3. Bak alles op een hoog vuur in Solo en voeg fijngesneden basilicum toe.
  4. Snij de ui en het teentje knoflook fijn en stoof ze in Solo in een aparte grote pan.
  5. oeg de rijst toe en fruit kort aan.
  6. Los de bouillonblokjes op in 1 liter kokend water, voeg dit toe aan de rijst en laat iets meer dan al dente koken, zonder te roeren!
  7. Bedek de bodem van een warme teflonpan met parmezaan en laat de parmezaan bruinen.
  8. Haal het gevormde parmezaankoekje goudbruin uit de pan en verdeel in grove stukken.
  9. Werk de risotto af met wat Solo en breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de groenten en de rijst over vier diepe borden en garneer met een parmezaankoekje.
Solo