Risotto met wilde paddestoelen

99 37 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 ml kokend water
  • 500 ml water
  • 50 ml witte wijn
  • 2 eetlepels Solo
  • 1 blokje Knorr Finesse kipbouillon
  • 250 g arboriorijst
  • 175 g geraspte parmezaanse kaas
  • 14 g gedroogd eekhoorntjesbrood (1 zakje)
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 2 teentjes gepelde knoflook
  1. Week de paddestoelen gedurende 15 minuten in het kokende water.
  2. Laat ze uitlekken terwijl u het vocht opvangt.
  3. Doe de 500 ml water het bouillonblokje en het opgevangen vocht in een kleine kookpot en laat zachtjes koken.
  4. Snij de paddestoelen fijn.
  5. Laat de Solo op een matig vuur in een steelpan met antiaanbaklaag smelten.
  6. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten totdat ze glazig zijn.
  7. Doe de rijst erbij en laat gedurende 2 minuten bakken terwijl u roert.
  8. Giet de wijn erbij en breng al roerend aan de kook totdat de wijn verdampt is.
  9. Giet de helft van de bouillon erbij en breng al roerend zachtjes aan de kook totdat de bouillon geabsorbeerd is.
  10. Giet de rest van de bouillon erbij en laat gedurende 15 tot 20 minuten al roerend garen.
  11. Voeg de champignons en de kaas toe.
Solo