Risotto met spruitjes en spek

0 0 0 5
Aantal personen:
  • gr 250 spruiten
  • gr 100 spekreepjes
  • gr 70 risottorijst
  • pezo
  • nootmuskaat
  • dl 3 groentebouillon
  • 1 sjalot
  • gemalen parmezaan
  1. Pel en snipper 1 sjalot. Maak de spruiten schoon en snipper ze grof. Kook de spruitjes beetgaar.
  2. Bak de spekjes krokant op een middelhoog vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de kookpot en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Smelt een klontje boter en stoof de ui er in aan.
  4. Doe er de risottorijst bij en roer om zodat de korrels met vet bedekt zijn. Voeg er de groentebouillon aan toe maar roer niet.
  5. Roer de beetgare spruiten en het spek door de risotto. Zet de kookpot weer op een zacht vuur.Voeg er geraspte Parmezaan aan toe en roer goed om.
  6. Breng de risotto op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
Veerle Verbrug