Risotto met spinazie en pompoenpitten

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • 500 ml groentebouillion
  • 600 gram spinazie
  • 1 eetlepel koude boter
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • 20 gram pompoenpitten
  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak kort.
  2. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is.
  3. Stoom in een andere pan de spinazie circa 4 mi- nuten boven een laagje water. Laat de spinazie uitlekken en pureer helemaal fijn. Roer de spina- zie aan het eind van de kooktijd door de risotto, samen met de boter en kaas.
  4. Breng de risotto op smaak met peper en nootmuskaat. Serveer de risotto op warme borden en bestrooi met de pompoenpitten.
Marloes2004