Risotto met spekjes en champignons

45 45 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr ronde rijst
  • 20 gr boter
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 300 gr witte champignons
  • 400 gr spekjes
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 15 cl witte droge wijn
  • 4 soeplepels fijngesnipperde peterselie
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 tomaten
  1. Laat de ui in een kookpan in de boter en de olie op een matig vuurtje bruin worden. Voeg de rijst toe. Meng en laat de rijst een beetje doorschijnend worden. Overgiet met witte wijn, meng en voeg vervolgens de bouillon lepel voor lepel toe.
  2. Snij de voet van de champignons a, was ze en hak ze ruwweg.
  3. Bak in een pan de spekjes en voeg hier de champignons aan toe, bestrooi met peper en zout. Schil en verwijder de pitten van de tomaten, snij ze vervolgens in kleine blokjes.
  4. Voeg de champignons, de spekjes en de tomaten toe als de rijst al dente is, bestrooi met peper en zout. Voeg ten slotte de peterselie en de parmezaan toe. Dien op
doreen_1