Risotto met Sint-Jakobsschelpen

11 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 sjalotten, gesnipperd - olijfolie - 300 g arboriorijst - 500 ml groentebouillon - 1 glas droge witte wijn of sherry - zout en grof gemalen peper - 8 Sint-Jakobsschelpen - scheutje hazelnootolie - 4 el hazelnoten, geschaafd - 50 g boter - 1 el gesnipperde koriander
  1. Fruit de sjalotten glazig in olijfolie, voeg de rijst toe en bak al roerend tot de korrels glazig
  2. zijn. Doe de wijn erbij en voeg stilaan de bouillon toe. Roer telkens tot de rijst al het vocht
  3. heeft opgenomen. Breng op smaak met pezo.
  4. Bestrooi de Sint- Jakobsschelpen met vers gemalen peper. Bak ze aan beide zijden in de
  5. hete boter.
  6. Overgiet de risotto met enkele druppels hazelnootolie, bestrooi met de geschaafde
  7. hazelnoten en serveer met de Sint-Jakobsvruchten.
  8. Werk af in een ring en garneer met een beetje koriander.
nicro