Risotto met rozijnen, champignons en ham

703 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 0.5 dl Porto
  • 30 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels Solo
  • zout
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 dl witte wijn
  • 50 g rozijnen
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine
  • peper
  • 2 uien
  • 100 g in zeer fijne plakjes gesneden ham
  • dille
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 600 g champignons (mengeling)
  • 1 versnipperde prei
  • 250 g rijst (risotto)
  1. Laat de rozijnen weken in de Porto.
  2. Snij de champignons in beetklare stukken en laat ze stoven in een pan met de Solo, de olijfolie, het spek, de uien, de prei en de geraspte gele schil van de citroen.
  3. Breng de rijst met de helft van de bouillon aan de kook, dek af en laat op een zacht vuur garen.
  4. Als alle bouillon is opgenomen, roer er dan de inhoud van de pan en de rest van de bouillon bij.
  5. Laat verder garen tot alle bouillon opnieuw is opgenomen.
  6. Roer er dan de rozijnen en de Parmezaanse kaas door en de in stukjes gesneden ham.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansRijstHoofdgerecht