Risotto met paddenstoelen, tijm en Parmezaanse kaas

30 50 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 liter vleesbouillon
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • Bertolli voor bakken en braden
  • 2 sjalotjes
  • 300 gram risottorijst
  • 75 ml witte wijn
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • verse tijm
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de kaas. Snipper de sjalotjes grof en fruit ze in wat extra vergine olijfolie in een middelgrote gewone pan die met deksel en al in de oven kan (geen kunststof handvaten dus). Voeg de rijst toe en bak deze kort mee. De rijst moet een beetje glazig worden maar mag beslist niet bruin bakken.
  2. Doe de bouillon en de wijn erbij en breng al roerend aan de kook. Strooi de kaas erover en plaats de pan dan met deksel 40 minuten in de oven. Hak ondertussen de paddenstoelen in grove stukken en bak ze 5 minuten in wat margarine. Rits wat tijmblaadjes van de takjes.
  3. Haal de pan na 40 minuten uit de oven. Schep de paddenstoelen en de tijm erdoor en laat de pan dan nog even staan met het deksel erop, zodat de smaken zich lekker kunnen vermengen en de paddenstoelen op temperatuur kunnen komen.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansRijstHoofdgerecht