Risotto met kreeft en lamsoor

53 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 kreeften
  • 8 blokjes Knorr finesse groentenbouillon
  • Solo
  • 200 g risoto rijst
  • 2 dl witte wijn
  • takjes tijm
  • 150 g lamsoortjes of zeekraal
  • 2 sjalotten
  1. Doe de bouillonblokjes in 4 l water oplossen en breng aan de kook .
  2. Kook de kreeften 5 minuten in de kokende bouillon.
  3. Snij de kreeft in gelijke stukken en hou ze warm.
  4. Stoof de sjalot in een beetje Solo en voeg de rijst toe . Bevochtig eerst met de wijn en dan met kookvocht van de kreeften en roer voortdurend om tot de rijst gaar is.
  5. Stoof ondertussen de lamsoortjes gaar in Solo.
  6. Roer de lamsoortjes door de rijst en schik er de stukken kreeft op.
  7. Werk af met de de gesmolten Solo die je met tijm op smaak hebt gebracht.
Solo
Meer inspiratie

RijstHoofdgerecht