Risotto met kip

139 60 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 kipfilets
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 2 sjalotjes
  • 240 g arboriorijst
  • 1 scheut Noilly Prat vermouth
  • 6 dl kipbouillon (van 1 blokje Knorr Bouillon Kip)
  • 1 bosje groene mini-asperges
  • bosje waterkers
  • 2 -3 el erwtjes
  • 2 lente-uitjes
  • 80 g Parmezaanse kaas
  1. Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Verhit 1 el Solo vloeibaar in een antikleefpan en roerbak de reepjes kip mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verhit enkele eetlepels Solo in een pan met zware bodem en roerbak de sjalotjes glazig. Doe er de rijst bij en roerbak glazig.
  3. Blus met de Noilly Prat, laat even inkoken en doe er geleidelijk de bouillon bij tot de korrels zacht zijn. Verdeel de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm en stoom ze gaar of bak ze kort aan in Solo. Snijd de lente-uitjes fijn.
  4. Doe, als de rijst gaar is, alle ingrediƫnten samen, zet nog even op het vuur en kruid af met peper.
Solo