risotto met kip

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 dubbele kipfilet
  • 3 glazen witte wijn
  • 1.5 liter kippenboullion
  • kippenkruiden
  • kurkuma
  • 1 klein doosje erwten en mais
  • 1 eetlepel boullion voor rijst (PH)
  • olijfolie
  • 3 tassen risottorijst
  • room
  1. pel de ui en snijd ze in fijne stukjes
  2. kuis de kippefillet en en snijd ze in fijne reepjes
  3. doe de olijfolie in een pot en stoof daarin de fijngesneden ui tot ze glazig is, laat ze vooral niet bruinen
  4. als de ui glazig is doe er de rijst in roer er goed in tot de rijst de olie opegnomen heeft
  5. blussen met de witte wijn en blijf roeren
  6. wanneer de wijn door de risotto is opgenomen doe er dan de boullion lepel per lepel bij
  7. (pollepel) en blijf goed roeren
  8. bak de kip gaar in een pan met olijfolie en strooi er de kippenkruiden op en een beetje kurkuma
  9. wanneer de rijst verzadigd is met de boullion doe er de erwtjes en mais bij
  10. en daarna de gebakken kip
  11. doe er de room bij en blijf steeds roeren tot ook de room bijna opnenomen is
  12. schep uit op een bord en smakelijk
  13. let wel op dat de rijst smuiïg blijft
pauleke