Risotto met kip

43 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 L kippebouillon
  • 200 gr rijst
  • 1 Kg kippeborsten in blokjes gesneden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 350 gr gepelde tomaten zonder pitten en vellen
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 witte selder
  • 2 ajuinen
  • 3 à 4 wortelen
  • geraspte kaas
  1. De kippeblokjes kruiden en bakken.
  2. Wortelen, ajuin en gesneden selder gaar stoven in olijfolie
  3. Kip en witte wijn toevoegen en 5 min laten koken
  4. Tomaten toevoegen en kruiden en nog eens 10 min laten koken
  5. Kook de rijst gaar in de bouillon
  6. de rijst toevoegen bij de kip en groenten
  7. In een ovenschotel gieten, kaas over strooien en een nootje boter en in de oven plaatsen op 200°C gedurende 20 min
doreen_1