Risotto met gerookte zalm, spinazie en pijnboompitjes

15 35 4 5
Aantal personen:
  • 400 g risottorijst
  • 1 l visbouillon
  • 200 g gerookte zalm in reepjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 200 g ricotta
  • 50 g pijnbommpitjes, geroosterd
  • 600 g spinazie
  • olijfolie
  1. Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
  2. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
  3. Voeg een deel van de bouillon toe en blijf roeren.
  4. Slink intussen in een andere pan de gewassen spinazie.
  5. Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de
  6. bouillon toevoegen,
  7. net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes
  8. zalm en de ricotta erdoor roeren,
  9. nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst romig maakt. Op het einde de geroosterde pijnbommpitjes toevoegen.
  10. Smakelijk!
isisje