Risotto met gedroogde tomaten en mozzarella

406 45 3 5
Aantal personen:
  • 3 blokjes Knorr Finesse groentebouillon
  • 1 eetlepel Bertolli extra vergine
  • 1 ui, in reepjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel tijm
  • 400 g arborio-rijst
  • 150 g gedroogde tomaten, grof gehakt
  • zout, peper
  • 50 g Solo
  • 150 g light room
  • 100 g mozzarella, grof geraspt
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  1. Breng in een stoofpan de bouillonblokjes met 1.5 l water aan de kook.
  2. Warm de olijfolie, de uireepjes, de lookteentjes en de tijm op in een microgolfschotel (15 seconden in de microgolfoven met een vermogen van 750 W).
  3. Voeg er de rijst en de gedroogde tomaten bij en meng flink.
  4. Giet er al mengend ook de groentebouillon bij. Voeg zout en peper toe.
  5. Dek af en laat 20 minuten gaar worden (750 W).
  6. Voeg de Solo, de light room, de mozzarella en de geraspte parmezaan toe.
  7. Meng goed en laat nog 6 extra minuten garen.
  8. Haal uit de microgolfoven, meng en dien onmiddellijk op.
Solo