Risotto met courgettes en gerookte zalm

485 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 50 g Solo
  • 250 g ronde rijst voor risotto
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 blokjes Knorr Finesse visbouillon
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 ui
  • 2 kleine courgettes
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepels gehakte bieslook
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  1. Los de bouillonblokjes op in 1 liter warm water.
  2. Laat de gehakte ui zacht worden in de gesmolten Solo.
  3. Voeg de rijst toe en roer om tot deze glazig is.
  4. Voeg de droge witte wijn en een soeplepel bouillon toe.
  5. Voeg de in plakjes gesneden courgettes toe.
  6. Zorg ervoor dat de courgettes zo goed mogelijk in de bouillon zijn ondergedompeld.
  7. Zodra de rijst de vloeistof heeft opgenomen, giet je er een soeplepel bouillon over.
  8. Laat de rijst koken en wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen alvorens er nog een soeplepel bij te voegen.
  9. Blijf de rijst voortdurend omroeren.
  10. Wanneer de rijst gekookt is, voeg je er de parmezaan al roerend aan toe.
  11. Laat de sesamzaadjes aanbakken in een pan met antiaanbaklaag.
  12. Snijd de zalm in fijne repen.
  13. Schik het gerecht als volgt op de borden: een hoopje rijst met courgettes, de reepjes zalm, een lepel geroosterde sesamzaadjes en een beetje bieslook.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansRijstHoofdgerecht