Risotto met courgette en doperwten

76 25 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kleine ui
  • 4 eetlepels Bertolli voor bakken en braden vloeibaar
  • 380 gram risottorijst
  • 375 ml warme vleesbouillon
  • 125 ml witte wijn
  • 1 courgette
  • 150 gram erwtjes
  • 100 gram pecorinokaas
  1. Snijd de ui in kleine stukjes en bak ze in een grote koekenpan in wat margarine tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en fruit de korrels tot ze glazig zijn. Blus de rijst met witte wijn en laat ze pruttelen tot de wijn is opgenomen.
  2. Voeg (soep-)lepel voor lepel de vleesbouillon toe. Blijf roeren en voeg pas een volgende lepel bouillon toe als bijna al het vocht is opgenomen. Roer er, vlak voor de risotto klaar is, de courgette en de erwtjes door en laat alles nog 6 tot 7 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Neem de pan van het vuur en roer de pecorinokaas, de gehakte munt en basilicum erdoor. Serveer direct.
Solo